fbpx

Hyödyt

Yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa

TassuApu-palvelu on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa yhtenä tärkeänä kehitysalueena koiran kipu ja sen tunnistaminen ja hoito.

TassuAvun kehityksessä on mukana Anna Hielm-Björkman, joka toimii seuraeläinten kliinisen tutkimuksen dosenttina ja kipututkijana Helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa.  Käyttämällä TassuApua tuet Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkimustyötä rahallisesti ja tuottamalla tutkimustietoa.

Kipumittari HCPI: kroonisen kivun indeksi

Opi lukemaan oman koirasi terveyden tilaa käyttämällä Helsingin yliopiston kehittämää hyvinvointimittaria, HCPI:tä. Käyttämällä HCPI:tä jo nuorena huomaat helpommin muutokset koiran terveydentilassa. 

Huomaa kipu ajoissa

Täyttämällä kyselyn vain parikin kertaa vuodessa, pystyt huomaamaan hitaastikin kehittyvät kivut ja ennaltaehkäisemään kroonisia sairauksia.

Seuraa kiputilojen kehitystä

Mittarilla seuraat koiran vanhenemista ja jo ilmenneiden kiputilojen kehitystä. Pystyt arvioimaan kipulääkityksen tehoa jos täytät sen ennen kuurin aloitusta ja sen jälkeen.

Kaikenikäisille lemmikeille

koiranpentu

Pennuille ja poikasille

Hyvinvoinnin seuranta on hyvä aloittaa pentuiästä lähtien, jolloin muutoksien havaitseminen ja niiden vakavuuden arviointi on helpompaa. TassuApu-palvelussa on myös runsaasti perustietoa ja video-oppaita uuden koiran omistajalle.

koira

Aikuisille

Lemmikin terveyden ylläpitäminen tarkoittaa sen elämän eri osa-alueiden huomiointia läpi elämän.  TassuAvussa kaikki tieto kerääntyy samaan paikkaan, jolloin lemmikin kehitystä on helppoa ja vaivatonta seurata.

vanha koira

Senioreille

Terveenkin lemmikin vanhetessa on vaikea tunnistaa esimerkiksi kivun hidas eteneminen. Siksi esimerkiksi koiralla säännöllinen kipuindeksin kehityksen seuraaminen voi havahduttaa kehittyviin ongelmiin ajoissa ja estää niiden pahentuminen.

Rokotusten ajantasaisuus

miksi käyttää tassuapua

Rokotusten ajantasaisuus on tarpeellista kaikkien lemmikkien hyvinvoinnin turvaamiseksi. Rokotteiden tuoma suoja perustuu siihen, että tarpeeksi monelle lemmikille annetaan rokote, joka ylläpitää suojaa estäen taudin leviämistä myös muihin yksilöihin, eli luo laumaimmuniteetin.

Erilaiset lemmikkien tapahtumat, kilpailut, hoitolat ja matkustaminen edellyttävät voimassa olevaa rokotusta.

Suomessa rokotetaan paljon, mutta kuitenkin vuosittain kuolee esimerkiksi koiria ja pentuja esimerkiksi parvovirusripuliin. Koirilla ei tällä hetkellä tiedosteta tautia, joka johtuisi rokotuksesta, joten rokotteet ovat koirille turvallisia.

Anna Hielm-Björkman ja Evira

Seuraa lemmikkisi painon kehitystä

kissanpentu

Huomaa muutokset

Painon seuraaminen on tärkeää, sillä painon vaihtelu voi kertoa paljon lemmikin terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

Ylipaino voi altistaa

  • diabetekselle
  • liikuntaelimistön häiriöille, kuten nivelrikolle
    sydän- ja verisuoniongelmille
  • ruoansulatusongelmille
  • elämänlaadun kokonaisvaltaiselle heikkenemiselle

KEALY RD, LAWLER DF, BALLAM JM, et al. Effects of diet restriction on life span and age-related changes in dogs. J Am Vet Med Assoc 2002:220;1315–20

GERMAN AJ, HOLDEN SL, WISEMAN-ORR ML et al. Quality of life is reduced in obese dogs but improves after successful weight loss. Vet J 2012:192;428–34

LUND EM, ARMSTRONG PJ, KIRK CA & KLAUSNER JS. Prevalence and risk factors for obesity in adult dogs from private US veterinary practices. Int J Appl Res Vet Med 2006:4;177–86

BELOTTA AF, TEIXEIRA CR, PADOVANI CR, RAHAL SC, MAYER MN, MAMPRIM MJ. Sonographic Evaluation of Liver Hemodynamic Indices in Overweight and Obese Dogs. J Vet Intern Med. 2018 Jan;32(1):181-187

Pieni hinta ongelmien ennaltaehkäisyyn

karvakamut

Meille lemmikinomistajille lemmikit ovat perheenjäseniä, eikä niiden terveydelle voi laittaa rahallista arvoa. TassuApu-palvelu tukee lemmikkisi hyvinvointia alle namipaketin hinnalla. Voit kokeilla TassuApua ilmaiseksi yhden kuukauden ajan ilman sitoumuksia jatkojäsenyyteen!

*Ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaen 3,95€/kk. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa ilman sitoumuksia.