Kaikenikäisille lemmikeille

koiranpentu

Pennuille ja poikasille

Hyvinvoinnin seuranta on hyvä aloittaa pentuiästä lähtien, jolloin muutoksien havaitseminen ja niiden vakavuuden arviointi on helpompaa. TassuApu-palvelussa on myös runsaasti perustietoa ja video-oppaita uuden koiran omistajalle.

Saat myös pentusi rokotustiedot heti alusta lähtien talteen ja muistutukset niiden uusimisesta.

Kasvattajille löytyy pentujen kehityksen seurantaan oma osio. Lue näistä ominaisuuksista ja TassuApu Kasvattajista lisää täällä.

koira

Aikuisille

Lemmikin terveyden ylläpitäminen tarkoittaa sen elämän eri osa-alueiden huomiointia läpi elämän.  TassuAvussa kaikki tieto kerääntyy samaan paikkaan, jolloin lemmikin kehitystä on helppoa ja vaivatonta seurata.

Vaikka lemmikkisi olisi täysin terve, voit silti käyttää TassuApu tukenasi. Kerrytät kootusti yhteen paikkaan tietoja ja muistiinpanoja esimerkiksi treenien tai edistymisestä tai kisatuloksista ja palkinnoista. Voit kirjata ylös muutokset, joita tapahtuu lemmikin elämän varrella esimerkiksi ruokinnassa, käyttäytymisessä tai laajemmin elinympäristössä.

vanha koira

Senioreille

Lemmikin ikääntyminen voi aiheuttaa muutoksia esimerkiksi ruokintaan, painonhallintaan tai lääkitysten seurantaan. Terveenkin lemmikin vanhetessa omistajan on hyvä pystyä tunnistamaan ajoissa muutokset lemmikin kehossa tai käyttäytymisessä.

Koiran omistajan olla vaikeaa tunnistaa hitaasti etenevän kivun tai sairauden syntyminen. Koirien kipuindeksin seuraaminen voi havahduttaa kehittyviin ongelmiin ajoissa ja estää niiden pahentumisen.

Helsingin yliopiston kehittämä koirien kipumittari, HCPI, auttaa huomaamaan muutokset koiran terveydentilassa. Mittarilla seuraat koiran vanhenemista ja jo ilmenneiden kiputilojen kehitystä. Pystyt arvioimaan kipulääkityksen tehoa jos täytät sen ennen kuurin aloitusta ja sen jälkeen.