fbpx

Vakuuttaminen

lemmikin vakuuttaminen

Vakuutus karvaisen ystäväsi turvaksi

Eläinvakuutuksella turvaat koirasi, kissasi tai hevosesi ikävien yllätysten varalta. Yhtiöiden tarjoamissa vakuutuksissa on eroja, mutta niistä löytyy usein kolme turvaa, jotka kattavat eläinlääkärikuluja, lemmikin menettämistä ja lemmikin aiheuttamia vahinkoja.

Eläinlääkärikuluturva korvaa eläimen tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä sekä apteekista hankittavia lääkkeitä. Lemmikin henkiturva korvaa valitsemasi vakuutusmäärän, jos eläimesi menehtyy tai jos se varastetaan. Jotkin vakuutukset kattavat myös lemmikin katoamisen. Lemmikin vastuuvakuutus kattaa eläimen ulkopuoliselle henkilölle tai omaisuudelle aiheuttamia vahinkoja. Varmista myös, kattaako kotitaloutesi vastuuvakuutus lemmikin aiheuttamia vahinkoja.

Hyvä tietää eläimen vakuuttamisesta

  • Vakuutus kannattaa hankkia jo pennulle, sillä vakuutus ei koske ennen sen voimaantuloa alkaneita sairauksia. Tarkista myös, mihin ikään asti vakuutusturvat ovat voimassa.
  • Yleinen väärinkäsitys on, että eläinvakuutuksen voi ottaa vain rotukoiralle tai -kissalle. Vakuutus kannattaa kuitenkin hankkia eläinystävälle rodusta riippumatta – myös monirotuisille.
  • Voit usein räätälöidä vakuutuksen tarpeidesi mukaan, kuten esimerkiksi kattamaan ainoastaan lemmikkisi eläinlääkärikulut. Tutustu, mitä eri turvat pitävät sisällään ja paljonko on niiden enimmäiskorvaus.
  • Muista tutustua vakuutusten rajoitusehtoihin ja huomioi erityisesti mahdolliset rotukohtaiset rajoitukset.
  • Kiinnitä huomiota myös vakuutuksen omavastuuseen – mitä suurempi omavastuu, sitä alhaisempi hinta.
  • Muista tutustua vakuutusten rajoitusehtoihin ja huomioi erityisesti mahdolliset rotukohtaiset rajoitukset.
  • Omavastuu voi olla prosenttiosuus vahingosta tai kiinteä euromäärä, joka vähennetään kerran vuoden mittaisen vakuutuskauden aikana tai jossain vakuutuksissa tätä useammin.
  • Tarkista vakuutuksen voimassaolo ulkomailla, jos matkustat lemmikin kanssa.
  • Vakuutuksen hinta on usein sidottu lemmikin ikään, koska ikääntyminen lisää sairastumisen riskiä. Vakuutuksiin voi siis tulla muutoksia esimerkiksi lemmikin ikääntyessä.
  • Vakuutus tuo turvaa hädän hetkellä, mutta ei takaa lemmikkisi hyvinvointia. Muista siis lemmikkisi hyvä hoito, liikunta ja ravinto.

TassuApu on yhteistyössä OP Vakuutuksen kanssa. Tutustu OP:n koira-, kissa- ja hevosvakuutuksiin täällä. Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. OP Vakuutuksen eläinvakuutusasiakkaat saavat TassuApuun 3 kuukauden maksuttoman kokeilun. Etu myönnetään TassuAvun uusille asiakkaille, jotka käyttävät kampanjakoodina OP:n vakuutustunnusta. Katso ohjeet kampanjakoodin käytöstä täältä.

*Ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaen 3,95€/kk. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa ilman sitoumuksia.