fbpx

Kenelle?

Kaikille lemmikeille

 • TassuApu on kokoelma työkaluja lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan
 • Perustoiminnot kuten terveys- ja lääkepäiväkirja, rokotus- ja loishäätömuistutukset, palkintokaappi sekä painon seuranta sopivat useimmille lemmikeille
 • Koirilla ja hevosilla oma räätälöity treenipäiväkirja, kissoilla aktivointipäiväkirja
 • Hevosilla oma treenipäiväkirja, ruokintapäiväkirja, tallipäiväkirja sekä kavioiden hoito -osio

Kaikenikäisille lemmikeille

Pennuille ja poikasille

koiranpentu

Hyvinvoinnin seuranta on hyvä aloittaa pentuiästä lähtien, jolloin muutoksien havaitseminen ja niiden vakavuuden arviointi on helpompaa. TassuApu-palvelussa on myös runsaasti perustietoa ja video-oppaita uuden koiran omistajalle.

Saat myös pentusi rokotustiedot heti alusta lähtien talteen ja muistutukset niiden uusimisesta.

Aikuisille

Lemmikin terveyden ylläpitäminen tarkoittaa sen elämän eri osa-alueiden huomiointia läpi elämän.  TassuAvussa kaikki tieto kerääntyy samaan paikkaan, jolloin lemmikin kehitystä on helppoa ja vaivatonta seurata.

Vaikka lemmikkisi olisi täysin terve, voit silti käyttää TassuApu tukenasi. Kerrytät kootusti yhteen paikkaan tietoja ja muistiinpanoja esimerkiksi treenien tai edistymisestä tai kisatuloksista ja palkinnoista. Voit kirjata ylös muutokset, joita tapahtuu lemmikin elämän varrella esimerkiksi ruokinnassa, käyttäytymisessä tai laajemmin elinympäristössä.

koira

Senioreille

vanha koira

Lemmikin ikääntyminen voi aiheuttaa muutoksia esimerkiksi ruokintaan, painonhallintaan tai lääkitysten seurantaan. Terveenkin lemmikin vanhetessa omistajan on hyvä pystyä tunnistamaan ajoissa muutokset lemmikin kehossa tai käyttäytymisessä.

Koiran omistajan olla vaikeaa tunnistaa hitaasti etenevän kivun tai sairauden syntyminen. Koirien kipuindeksin seuraaminen voi havahduttaa kehittyviin ongelmiin ajoissa ja estää niiden pahentumisen.

Helsingin yliopiston kehittämä koirien kipumittari, HCPI, auttaa huomaamaan muutokset koiran terveydentilassa. Mittarilla seuraat koiran vanhenemista ja jo ilmenneiden kiputilojen kehitystä. Pystyt arvioimaan kipulääkityksen tehoa jos täytät sen ennen kuurin aloitusta ja sen jälkeen.

Aktiiviharrastajille

“Hevosen kanssa kilpailtaessa hevosta on tärkeätä seurata tallilla tarkasti. Käytän TassuApua jotta voin seurata mm. liikuntaa, ruokaa, ja terveyttä.”
tassuagentit fiina santra
Fiina
Este- ja kouluratsastuksen aktiiviharrastaja ja kisaaja

TassuApu-palveluun sisältyy treenipäiväkirja, ja päivität sitä helposti niin kotona kuin kentällä. Voit merkitä muistiin kehittymisen eri lajeissa tai edistymisen ongelmallisen käytöksen korjaamisessa.

Tällä hetkellä koirilla, kissoilla ja hevosilla on oma treenipäiväkirjansa, joista löytyy tyypilliset treenauslajit (kissoilla lisäksi erilaisia aktivointityyppejä) tai voit itse lisätä oman aiheen. Edistymistä voi seurata kuvaajien avulla. Voit seurata esimerkiksi hevosen tai koiran virettä, omaa fiilistä, yhteistyön onnistumista ja yleistä edistymistä.

Tavoitteellinen treenaus esimerkiksi hevosen kanssa voi edellyttää myös tarkkaa ruokinnan seuraamista. TassuApuun teet ruokintamerkinnät helposti tallilla ja voit tallentaa ruokapäiväkirjaraportin ja lähettää sen esimerkiksi eläinlääkärille, valmentajalle tai ravintoterapeutille.

koiran treenipäiväkirja

Kasvattajille

TassuApu Kasvattajat on kasvattajan tietopankki ja työkalupakki, johon kasvattaja voi tallentaa kaiken tarpeellisen tiedon pentueeseen liittyen. Pystyt seuraamaan ja vertailemaan pentujen kehitystä, pitämään kirjaa kustannuksista sekä lisäämään kerralla usealle pennulle esimerkiksi rokotustietoja.

Kun pentu myydään, kasvattaja voi lähettää myytyyn pentuun liittyvät tiedot ostajan TassuApu-tilille, ja näin uudella omistajalla on kaikki pennun tiedot ja asiakirjat kätevästi yhdessä paikassa. Uuden omistajan on helppo jatkaa koiransa hyvinvoinnin seuraamista, tukemista ja tietojen keräämistä kasvattajan tietojen pohjalta.

TassuApu Kasvattajat on osa TassuApu-palvelua ja sisältyy maksettuun jäsenyyteen muiden lemmikkien lukumäärästä riippumatta.

tassuapu-kasvattajat-näkymä

Ammattilaisille

Työskenteletkö lemmikkieläinten terveyden, hyvinvoinnin tai valmennuksen parissa? Voit hyödyntää asiakkaasi TassuApuun kirjaamia tietoja omassa työssäsi.

Esimerkiksi ruoka- treeni-, ja lääkepäiväkirjamerkinnät sekä koirien kipumittaritulokset voidaan lähettää TassuAvusta suoraan sähköpostiin. Raporteista on helppo nähdä, miten lääkkeet ovat tehonneet, onko kivussa ollut muutoksia, ovatko treenit olleet tuloksellisia tai miten ruokavalio on toiminut.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan TassuAvun omille asiakkaillesi lisäpalveluna omallesi saat lisää tietoa yrityssivultamme.

Lemmikin terveydeksi

Yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa

TassuApu-palvelu on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa yhtenä tärkeänä kehitysalueena koiran kipu ja sen tunnistaminen ja hoito.

TassuAvun kehityksessä on mukana Anna Hielm-Björkman, joka toimii seuraeläinten kliinisen tutkimuksen dosenttina ja kipututkijana Helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa.  Käyttämällä TassuApua tuet Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkimustyötä rahallisesti ja tuottamalla tutkimustietoa.

Mittaa koiran kipua

Opi lukemaan oman koirasi terveyden tilaa käyttämällä Helsingin yliopiston kehittämää kipumittaria, HCPI:tä. Käyttämällä HCPI:tä jo nuorena huomaat helpommin muutokset koiran terveydentilassa. 

Huomaa kipu ajoissa

Täyttämällä kyselyn vain parikin kertaa vuodessa, pystyt huomaamaan hitaastikin kehittyvät kivut ja ennaltaehkäisemään kroonisia sairauksia.

Seuraa kiputilojen kehitystä

Mittarilla seuraat koiran vanhenemista ja jo ilmenneiden kiputilojen kehitystä. Pystyt arvioimaan kipulääkityksen tehoa jos täytät sen ennen kuurin aloitusta ja sen jälkeen.

Huomaa muutokset

kissanpentu

Seuraamalla lemmikkiäsi poikasesta lähtien, huomaat helpommin ja nopeammin muutokset sen terveydessä.

Eläimet eivät yleensä näytä kipuaan ja sairauttaan. Esimerkiksi koirien kipumittarikysely on luotu tieteellisen tutkimuksen pohjalta, ja sen kysymykset kartoittavat eri osa-alueita koiran käyttäytymisestä, joihin mahdollinen kipu voi vaikuttaa. Täyttämällä kyselyn säännöllisin väliajoin, pystyt huomaamaan hitaastikin kehittyvät kivut ja ennaltaehkäisemään kroonisia sairauksia.

Myös painon seuraaminen on tärkeää, sillä painon vaihtelu voi kertoa paljon lemmikin terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

Ylipaino voi altistaa

 • diabetekselle
 • liikuntaelimistön häiriöille, kuten nivelrikolle
 • sydän- ja verisuoniongelmille
 • ruuansulatusongelmille
 • elämänlaadun kokonaisvaltaiselle heikkenemiselle

KEALY RD, LAWLER DF, BALLAM JM, et al. Effects of diet restriction on life span and age-related changes in dogs. J Am Vet Med Assoc 2002:220;1315–20

GERMAN AJ, HOLDEN SL, WISEMAN-ORR ML et al. Quality of life is reduced in obese dogs but improves after successful weight loss. Vet J 2012:192;428–34

LUND EM, ARMSTRONG PJ, KIRK CA & KLAUSNER JS. Prevalence and risk factors for obesity in adult dogs from private US veterinary practices. Int J Appl Res Vet Med 2006:4;177–86

BELOTTA AF, TEIXEIRA CR, PADOVANI CR, RAHAL SC, MAYER MN, MAMPRIM MJ. Sonographic Evaluation of Liver Hemodynamic Indices in Overweight and Obese Dogs. J Vet Intern Med. 2018 Jan;32(1):181-187

Vakuuttaminen

lemmikin vakuuttaminen

Vakuutus karvaisen ystäväsi turvaksi

Eläinvakuutuksella turvaat koirasi, kissasi tai hevosesi ikävien yllätysten varalta. Yhtiöiden tarjoamissa vakuutuksissa on eroja, mutta niistä löytyy usein kolme turvaa, jotka kattavat eläinlääkärikuluja, lemmikin menettämistä ja lemmikin aiheuttamia vahinkoja.

Eläinlääkärikuluturva korvaa eläimen tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä sekä apteekista hankittavia lääkkeitä. Lemmikin henkiturva korvaa valitsemasi vakuutusmäärän, jos eläimesi menehtyy tai jos se varastetaan. Jotkin vakuutukset kattavat myös lemmikin katoamisen. Lemmikin vastuuvakuutus kattaa eläimen ulkopuoliselle henkilölle tai omaisuudelle aiheuttamia vahinkoja. Varmista myös, kattaako kotitaloutesi vastuuvakuutus lemmikin aiheuttamia vahinkoja.

Hyvä tietää eläimen vakuuttamisesta

 • Vakuutus kannattaa hankkia jo pennulle, sillä vakuutus ei koske ennen sen voimaantuloa alkaneita sairauksia. Tarkista myös, mihin ikään asti vakuutusturvat ovat voimassa.
 • Yleinen väärinkäsitys on, että eläinvakuutuksen voi ottaa vain rotukoiralle tai -kissalle. Vakuutus kannattaa kuitenkin hankkia eläinystävälle rodusta riippumatta – myös monirotuisille.
 • Voit usein räätälöidä vakuutuksen tarpeidesi mukaan, kuten esimerkiksi kattamaan ainoastaan lemmikkisi eläinlääkärikulut. Tutustu, mitä eri turvat pitävät sisällään ja paljonko on niiden enimmäiskorvaus.
 • Muista tutustua vakuutusten rajoitusehtoihin ja huomioi erityisesti mahdolliset rotukohtaiset rajoitukset.
 • Kiinnitä huomiota myös vakuutuksen omavastuuseen – mitä suurempi omavastuu, sitä alhaisempi hinta.
 • Muista tutustua vakuutusten rajoitusehtoihin ja huomioi erityisesti mahdolliset rotukohtaiset rajoitukset.
 • Omavastuu voi olla prosenttiosuus vahingosta tai kiinteä euromäärä, joka vähennetään kerran vuoden mittaisen vakuutuskauden aikana tai jossain vakuutuksissa tätä useammin.
 • Tarkista vakuutuksen voimassaolo ulkomailla, jos matkustat lemmikin kanssa.
 • Vakuutuksen hinta on usein sidottu lemmikin ikään, koska ikääntyminen lisää sairastumisen riskiä. Vakuutuksiin voi siis tulla muutoksia esimerkiksi lemmikin ikääntyessä.
 • Vakuutus tuo turvaa hädän hetkellä, mutta ei takaa lemmikkisi hyvinvointia. Muista siis lemmikkisi hyvä hoito, liikunta ja ravinto.

TassuApu on yhteistyössä Pohjola Vakuutuksen kanssa. Tutustu Pohjola Vakuutuksen koira-, kissa- ja hevosvakuutuksiin täällä. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Pohjola Vakuutuksen eläinvakuutusasiakkaat saavat TassuApuun 3 kuukauden maksuttoman kokeilun. Etu myönnetään TassuAvun uusille asiakkaille, jotka käyttävät kampanjakoodina Pohjola Vakuutuksen vakuutustunnusta. Katso ohjeet kampanjakoodin käytöstä täältä.

Pieni hinta ongelmien ennaltaehkäisyyn

karvakamut

Meille lemmikinomistajille lemmikit ovat perheenjäseniä, eikä niiden terveydelle voi laittaa rahallista arvoa. TassuApu-palvelu tukee lemmikkisi hyvinvointia alle namipaketin hinnalla. Voit kokeilla TassuApua ilmaiseksi yhden kuukauden ajan ilman sitoumuksia jatkojäsenyyteen!

*Ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaen 3,95€/kk. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa ilman sitoumuksia.