Ominaisuudet

TassuApu on kasvava ja helppokäyttöinen kokoelma työkaluja lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan.

Tällä hetkellä palvelusta löytyy yksilölliset toiminnot koirille, kissoille ja hevosille, mutta perustoiminnot kuten terveyspäiväkirja, rokotus- ja loishäätötiedot ja -muistutukset ja painon seuranta sopivat kaikille eläimille.


Koiran kipumittari (HCPI)

Opi lukemaan koirasi terveydentilaa entistä paremmin Helsingin yliopiston kehittämän HCPI-kipumittarin avulla. Voit seurata lemmikkisi kuntoutumista, kroonisen kivun etenemistä tai lääkityksen tehoa. Lemmikin krooninen kipu kehittyy monesti hitaasti, eikö se välttämättä näy selvänä muutoksena lemmikin omistajalle.

Tämä työkalu on aiemmin ollut vain eläinlääkäreiden käytössä, mutta nyt saatavilla kaikille TassuAvun kautta.


Kissan kipumittari (FMPI)

Opi tulkitsemaan kissasi kuntoa entistä paremmin Pohjois-Carolinan yliopiston kehittämän FMPI-kipumittarin avulla. Voit seurata lemmikkisi kuntoutumista, kroonisen kivun etenemistä tai lääkityksen tehoa.

Kissa tuntee kipua ja kärsii monista samoista sairauksista kuin me ihmiset. Kissa on kuitenkin mestari peittämään kipunsa ja usein kissan kipu täytyy lukea kissasta muilla tavoin.Kyselymuotoista työkalua voi käyttää digitaalisesti TassuAvussa.


treenipäiväkirja

Treenipäiväkirja

Treenipäiväkirjaa päivität helposti niin kotona kuin kentällä. Voit merkitä muistiin kehittymisen eri lajeissa ja seurata edistymistä ajan kuluessa. Voit myös seurata esimerkiksi kissan aktivoinnin vaikutusta.

Eri osa-alueiden kehitystä voi seurata kuvaajien avulla. Voit seurata esimerkiksi hevosen tai koiran virettä, omaa fiilistä, yhteistyön onnistumista ja yleistä edistymistä. Aktiivisuustoiminnolla seuraat päivittäistä aktiivisuutta, kuten lenkkeilyä.


terveyspäiväkirja

Terveys- ja lääkepäiväkirja

Pidä kirjaa lääkityksestä ja lemmikkisi terveydestä sekä esimerkiksi muutoksista käytöksessä. Voit tehdä terveys-, lääke- ja lämpömerkintöjä. Näin pitkänkin ajan jälkeen on helppo tarkistaa, miten mahdollisesti uusiutuva ongelma on aikaisemmin hoidettu.

Mitä tarkemmin ja useammin kirjaat havaintojasi, sitä helpommin voit palata niihin myöhemmin – TassuApu muistaa ne sinun puolestasi.


painon seuranta

Painon seuranta

Painon seuraaminen on tärkeää, sillä painon vaihtelu voi kertoa paljon lemmikin terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

Lisää lemmikkisi punnitut painot, ja ne säilyvät TassuApu-palvelussa, jossa seuraat painonkehitystä esimerkiksi kuvaajien avulla.


ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjaan merkitset lemmikkisi syömän ravinnon. Voit täyttää päiväkirjaa usean kerran päivässä tai harvemmin, mikä vain sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Merkinnän lisääminen on helppoa: napauta vain yhtä 12 kategoriasta (esim. raakaruoka), lisää määrä ja tallenna. Halutessasi voit tarkentaa mistä ruuasta oli kyse sekä lisätä frekvenssin, eli kuinka usein kyseistä ruokaa annat lemmikillesi.


rokotusmuistutukset

Rokotukset ja loishäätö

Lemmikeille on olemassa useita eri rokotteita, ja osa niistä pitää uusia vuosittain. Lisää TassuApu-palveluun lemmikkisi rokotustiedot ja saat muistutuksia niiden uusimisesta 30, 14 ja 7 päivää ennen rokotuksen vanhenemista. Samoin saat muistutuksia loishäädöstä.

Pitämällä rokotukset ajantasalla varmistat lemmikkisi suojan useita tarttuvia tauteja vastaan. Myös erilaiset lemmikkien tapahtumat, kilpailut, hoitolat ja matkustaminen edellyttävät voimassa olevia rokotuksia. Uusimalla rokotukset ajoissa vältyt varoajalta.


Juoksut

Pidä kirjaa lemmikkisi juoksuista, progesteroniarvoista ja astutuksesta.

Voit kirjattua ylös juoksun alkamispäivän sekä loppumispäivän. Lisäksi voit tehdä merkintöjä esimerkiksi vuodon määrästä, väristä ja koostumuksesta sekä koiran käytöksestä.


Hoitotoimet

Pidä kirjaa hoitotoimenpiteistä kuten turkin hoidosta, hampaiden hoidosta ja kehonhuollosta.

Valitse ensin valmiista vaihtoehdoista tehty hoitotoimenpide ja kirjaa sen jälkeen hoidon ajankohta. Voit tehdä omia merkintöjä esimerkiksi hoitotoimenpiteen sujumisesta, käytetyistä aineista ja muista huomioista, kuten turkin kunnosta.


palkinnot näyttelyt kilpailut

Palkinnot

Jokainen lemmikki on palkinnon arvoinen, on kyseessä sitten virallinen kilpailu tai muu saavutus. TassuAvussa jokaisella lemmikillä on oma palkintogalleria, johon voit lisätä lemmikin saavutuksia.

Kaikki palkintoja voi ihailla galleriassa, joka löytyy jokaisen lemmikin profiilista.


Tapaamiset

Lisää muistiin tiedot esimerkiksi lemmikkisi eläinlääkäri- tai fysioterapiakäynneistä.

Kirjaa ylös käynnin ajankohta sekä aihe, ja tee halutessasi muistiinpanoja esimerkiksi hoitokertomuksesta tai saamistasi hoito-ohjeista. Voit myös lisätä eläinlääkäristä saamasi kuitin tai hoitokertomuksen linkkinä merkintään.


Tehtävät

Lisää suoritettavia tehtäviä, merkitse tehtävät suoritetuiksi ja tee suoritusta koskevia merkintöjä.

Tehtäviä voi luoda lemmikinomistaja itse tai hän voi vastaanottaa niitä palveluntarjoajilta, kuten fysioterapeuteilta ja koirakouluttajilta.


Tallipäiväkirja

Pidä kirjaa tallitöistä ja hevosen hoidosta. Päivittäisten asioiden lisäksi voit kirjoittaa kohokohdista ja erityisistä tapahtumista. 


Kavioiden hoito

Kirjaa muistiin kengitykset ja muut kavioiden hoitoon liittyvät asiat. Näet listasta koska seuraava hoitokerta lähestyy.


Raportit

Halutessasi voit tuottaa merkinnöistäsi raportteja, jotka ovat Excel-tiedostoja, jotka sisältävät merkintähistoriasi. Raporttien avulla pystyt jatkojalostamaan tietoa tai voit lähettää sen eteen päin haluamillesi tahoille. Voit lähettää esimerkiksi ruokapäiväkirjamerkintäsi ravitsemusterapeutille tai kipumittaritulokset eläinlääkärille.