fbpx

Ominaisuudet

TassuApu on kasvava ja helppokäyttöinen kokoelma työkaluja lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan.

Tällä hetkellä palvelusta löytyy yksilölliset toiminnot koirille, kissoille ja hevosille, mutta perustoiminnot kuten terveyspäiväkirja, rokotus- ja loishäätötiedot ja -muistutukset ja painon seuranta sopivat kaikille eläimille.

hcpi koiran kipu mittari

Koiran kipumittari (HCPI)

Opi lukemaan koirasi terveydentilaa entistä paremmin Helsingin yliopiston kehittämän HCPI-kipumittarin avulla. Voit seurata lemmikkisi kuntoutumista, kroonisen kivun etenemistä tai lääkityksen tehoa. Lemmikin krooninen kipu kehittyy monesti hitaasti, eikö se välttämättä näy selvänä muutoksena lemmikin omistajalle.

Mittari on monivalintakysely lemmikkisi käyttäytymisestä ja tuloksesi saat luvun, joka kertoo mahdollisen kivun tason. Tulokset säilyvät TassuApu-palvelussa, jossa seuraat tilanteen kehitystä esimerkiksi graafien avulla.

Tämä työkalu on aiemmin ollut vain eläinlääkäreiden käytössä, mutta nyt saatavilla kaikille TassuAvun kautta.

treenipäiväkirja

Treeni- ja aktivointipäiväkirja

TassuApu-palveluun sisältyy treenipäiväkirja, ja päivität sitä helposti niin kotona kuin kentällä. Voit merkitä muistiin kehittymisen eri lajeissa ja seurata edistymistä ajan kuluessa.

Tällä hetkellä koirilla, kissoilla ja hevosilla on oma treenipäiväkirjansa, joista löytyy tyypilliset treenauslajit (kissoilla lisäksi erilaisia aktivointityyppejä) tai voit itse lisätä oman aiheen. Eri osa-alueiden kehitystä voi seurata kuvaajien avulla. Voit seurata esimerkiksi hevosen tai koiran virettä, omaa fiilistä, yhteistyön onnistumista ja yleistä edistymistä.

Halutessasi saat treenipäiväkirjasta raportin, joka sisältää kaikki merkinnät haluamaltasi aikaväliltä. Raportin voi lähettää esimerkiksi sähköpostilla eteen päin.

terveyspäiväkirja

Terveys- ja lääkepäiväkirja

Terveyspäiväkirjaan teet merkintöjä lemmikkisi terveydestä tai esimerkiksi muutoksista käytöksessä. Näin pitkänkin ajan jälkeen on helppo tarkistaa, miten mahdollisesti uusiutuva ongelma on aikaisemmin hoidettu.

Mitä tarkemmin ja useammin kirjaat havaintojasi, sitä helpommin voit palata niihin myöhemmin – TassuApu muistaa ne sinun puolestasi.

Käytössäsi on myös lääkepäiväkirja, jolla pidät kirjaa lemmikkisi lääkityksestä. Voit tarkastella terveys- ja lääkepäiväkirjamerkintöjä samaan aikaan, vertaillen niitä keskenään ja seuraten lääkityksen vaikutusta lemmikin olotilaan.

ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjaan merkitset lemmikkisi syömän ravinnon. Voit täyttää päiväkirjaa usean kerran päivässä tai harvemmin, mikä vain sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Merkinnän lisääminen on helppoa: napauta vain yhtä 12 kategoriasta (esim. raakaruoka), lisää määrä ja tallenna. Halutessasi voit tarkentaa mistä ruuasta oli kyse sekä lisätä frekvenssin, eli kuinka usein kyseistä ruokaa annat lemmikillesi.

palkinnot näyttelyt kilpailut

Palkintokaappi

Jokainen lemmikki on palkinnon arvoinen, on kyseessä sitten virallinen kilpailu tai muu saavutus. TassuAvussa jokaisella lemmikillä on oma palkintogalleria, johon voit lisätä lemmikin saavutuksia.

Valitse joko ruusuke, pokaali tai mitali, muokkaa sen värejä ja yksityiskohtia ja lisää haluamasi tiedot palkinnosta ja/tai tapahtumasta.

Kaikki palkintoja voi ihailla galleriassa, joka löytyy jokaisen lemmikin profiilista.

painon seuranta

Painon seuranta

Painon seuraaminen on tärkeää, sillä painon vaihtelu voi kertoa paljon lemmikin terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

Lisää lemmikkisi punnitut painot, ja ne säilyvät TassuApu-palvelussa, jossa seuraat painonkehitystä esimerkiksi kuvaajien avulla.

rokotusmuistutukset

Rokotukset ja löishäätö

Lemmikeille on olemassa useita eri rokotteita, ja osa niistä pitää uusia vuosittain. Lisää TassuApu-palveluun lemmikkisi rokotustiedot ja saat muistutuksia niiden uusimisesta 30, 14 ja 7 päivää ennen rokotuksen vanhenemista. Samoin saat muistutuksia loishäädöstä.

Voit myös kirjoittaa muistiin loishäätövalmisteen tehoon liittyviä havaintoja sekä tehdä merkintöjä mahdollisista sivuvaikutuksista.

Pitämällä rokotukset ajantasalla varmistat lemmikkisi suojan useita tarttuvia tauteja vastaan. Myös erilaiset lemmikkien tapahtumat, kilpailut, hoitolat ja matkustaminen edellyttävät voimassa olevia rokotuksia. Uusimalla rokotukset ajoissa vältyt varoajalta.

stable_diary

Tallipäiväkirja

Pidä kirjaa tallitöistä ja hevosen hoidosta. Päivittäisten asioiden lisäksi voit kirjoittaa kohokohdista ja erityisistä tapahtumista. 

hoof_care

Kavioiden hoito

Kirjaa muistiin kengitykset ja muut kavioiden hoitoon liittyvät asiat. Näet listasta koska seuraava hoitokerta lähestyy.

reporting

Raportit

Halutessasi voit tuottaa merkinnöistäsi raportteja, jotka ovat Excel-tiedoja, jotka sisältävät merkintähistoriasi. Raporttien avulla pystyt jatkojalostamaan tietoa tai voit lähettää sen eteen päin haluamillesi tahoille. Voit lähettää esimerkiksi ruokapäiväkirjamerkintäsi ravitsemusterapeutille tai kipumittaritulokset eläinlääkärille. 

  • Voit saada raportteja ruoka-, treeni- ja lääkemerkinnöistä sekä kipumittarituloksista
  • Raportti lähetetään sähköpostiisi
vinkit ja oppaat koiran hoitoon

Vinkit ja oppaat

TassuApu-palvelusta löydät tietoa yleisimpiin ongelmatilanteisiin lemmikkien hoidossa. Palvelusta löydät myös ohjevideoita koiran terveyden hoitoon kotona, eläinlääkärin ohjeistamana. Videoita on koiran kynsien leikkuusta painon seurantaan.

Opasvideoiden lisäksi palvelusta löytyy kirjallisia eläinlääkärin vinkkejä erilaisiin pulmiin, kuten miten toimia käärmeen purtua koiraasi tai millä keinoilla voit häätää punkkeja lemmikistäsi.

*Ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaen 3,95€/kk. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa ilman sitoumuksia.