Painon seuranta

Koira painoa on helppo seurata

Koiran ylipaino tai alipaino vaikuttaa laajasti koiran hyvinvointiin ja terveyteen. Seuraa koiran painoa TassuAvun painon seurannalla ja tarkkaile koiran ylipainoa tai alipainoa.  Se sopii kaikenikäisille koirille, niin pennuille, aikuisille kuin senioreille.

TassuAvun avulla seuraat helposti lemmikkisi painon kehitystä. Lisää koirasi punnitut painot, ja ne säilyvät TassuApu-palvelussa, jossa seuraat painonkehitystä esimerkiksi kuvaajien avulla.

Painon seuraaminen on tärkeää, sillä painon vaihtelu voi kertoa paljon lemmikin terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

koiran paino

Huomaat muutokset

Painon vaihtelu voi kertoa paljon koirasi terveyden tilasta. Painoa seuraamalla voit välttyä lemmikin ylipainosta johtuvilta sairauksilta ja häiriöiltä. Jos lemmikkisi taas pudottaa painoa, se voi olla merkki vakavan sairauden etenemisestä.

koiran borrelioosi

Ennaltaehkäise ylipainoa

Ylipaino voi altistaa diabetekselle liikuntaelimistön häiriöille, kuten nivelrikolle, sydän- ja verisuoniongelmille ruoansulatusongelmille, elämänlaadun kokonaisvaltaiselle heikkenemiselle.

koiran nenäpunkki hoito

Tuet Helsingin yliopiston tutkimustyötä

TassuAvun kehityksessä on mukana Anna Hielm-Björkman, joka toimii seuraeläinten kliinisen tutkimuksen dosenttina ja kipututkijana Helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa. Käyttämällä TassuApua tuet heidän tutkimustyötään.

TassuApu on kasvava ja helppokäyttöinen kokoelma työkaluja lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan. Tällä hetkellä palvelusta löytyy yksilölliset toiminnot koirille, kissoille ja hevosille sekä perustoiminnot terveyspäiväkirja, rokotus- ja loishäätötiedot ja -muistutukset ja painon seuranta sopivat kaikille eläimille.