Julkaistu

Koiramessut − Iisin messupäivä

tassuapu iisin messumatka

Iisi-koira oli mukana TassuAvun virallisena messukoirana Helsingin Koiramessuilla 15.-16.12.2018. Iisillä oli niin mukava ja vauhdikas päivä, että päätimme kirjoittaa kokonaisen blogin Iisin seikkailusta.

Valmistautuminen koiramessuille alkaa pesulla

Iisin valmistautuminen Koiramessuille alkoi jo edellisenä iltana pesulla ja suihkulla. Iisin mielestä peseytymisen tarve oli vähän kyseenalaista, mutta koska kylvyssä saa herkkuja, niin ehkä sen kestää.

Suihkun jälkeen kuivatellaan kylpytakin alla. “Voisi toki senkin ajan käyttää johonkin hyödylliseen kuten syömiseen”, tuumii Iisi.

Aamulla oli aikainen herätys, mutta se ei Iisiä haitannut sillä, Iisi on aina valmiina aamupalalle. Lenkillekin oli mukava lähteä. Iisi oli kuitenkin selvästi hyvin odottavainen tietäen, että tänään luvassa olisi jotain erikoista.

Matkustaminen Iisin kanssa on helppoa, sillä oudot tilanteet Iisi ottaa yleensä, no, iisisti. Niin tälläkin kertaa. Junassa saimme Iisille hyvän petipaikan, mihin olikin mukava käydä lepäilemään, kun ensin oli vähän tutkailtu, keitä muita tyyppejä junassa olikaan.

Työpäivä koiramessuilla

Messukeskukseen siirtyminen kävi nopeasti, vain pieni lenkki ennen edustustöitä. Paikalle päästyämme osasto oli jo valmiina ja pääsimme heti hommiin. Iloinen Iisi tervehti innokkaasti uusia TassuAvun käyttäjiä. Välillä niinkin innokkaasti, että Iisi joutui tyytymään kuuntelemaan esittelyä paikoillaan istuen. Siitä kiitokseksi tuli kuitenkin aina herkkuja ja rapsutuksia.

Messupäivä matkusteluineen oli jo odotettavasti Iisille todella rankka, joten lepomahdollisuus oli järjestetty ottamalla oma häkki mukaan. Häkissä oli Iisin mielestä mukavaa, sillä lepäilyn lisäksi siellä sai välillä syödä herkkuja ja rouskutella luita.

Messupäivä meni nopeasti. Iisi sai uusia faneja ja vanhoja tuttujakin oli mukava nähdä. Mukaan messuilta tarttui vähän evästä ja uusi hihna. Ei siis turha reissu ollenkaan, vaikka Iisi onkin sitä mieltä, ettei se hihnaa ulkona tarvitse.

Koiramessuilta on kiva palata kotiinkin

Junaan päästyään Iisi oli sitten jo niin väsynyt, ettei nukahtamiseen mennyt juuri kahta minuuttia kauempaa. No, sanottakoon, että Iisillä on hyvät unenlahjat. Ei nukahtaminen normaalistikaan pitkään vie. Mutta olihan tuo päivä raskas, joten junamatka meni nukkuessa.

Tampereelle päästyämme, vaihdettiin vielä bussiin ja pian oltiinkin kotona. Kotona Iisin piti kerrata vähän päivän tapahtumia, hassutella ja leikkiä. Muistutteli Iisi toki monesti ruuasta, olihan tässä pitkä aika ilman ruokaa oltukin.

Ruuan jälkeen oli hyvä käydä kunnolla lepäämään.

Seuraava päivä oli mukavan rento. Vähän kavereiden tapaamista, paljon lepoa ja ruokaa.

Ruokaa olisi toki voinut saada enemmänkin, tuumi Iisi.

TassuAvulla pidät lemmikkisi terveys- ja harrastustiedot kätevästi kännykässäsi ja seuraat esimerkiksi koiran kipua Helsingin yliopiston kehittämän kipumittarin avulla.

Uusimmat artikkelit