Julkaistu

Koiran hampaiden puhdistus

koiran hampaiden puhdistus

Tämän blogin on kirjoittanut emmi®-pet.

Koiran hampaiden puhdistus on tärkeää. Monet ajattelevat, että koiran hampaat pysyvät luonnostaan puhtaina ja koiralle ei tule hammasvaivoja kuten ihmisille. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa ja koirallekin voi tulla monia hammassairauksia ja hammaskiveä, mikäli koiran hampaita ei harjata säännöllisesti. 

Koiran totutus hampaiden puhdistukseen

Koirien puruluut ja purulelut auttavat hampaiden hyvinvointiin ja ovat hyväksi koirien hampaille, mutta plakista ja siitä johtuvista hammasvaivoista ei pääse eroon ilman hampaiden pesua.

Koira kannattaa totuttaa hampaiden ja suun käsittelyyn jo pennusta lähtien. Totuttelu kannattaa aloittaa ensin nostamalla sen huulia varovasti. Tämän jälkeen kannattaa kokeilla avata koiran leuat ja tutkia hampaita sormin. Todella tärkeää on muistaa kehua ja palkita koiraa, jotta hampaiden käsittelystä tulee miellyttävä kokemus.

Kun koira on tottunut hampaiden ja suun käsittelyyn voi siirtyä harjoitteluun hammasharjan kanssa. Ensin kannattaa ottaa hammasharja vain muutaman sekunnin ajaksi ja palkita koira ja kehua sitä.

Hyvä ja tehokas vaihtoehto koiran hampaiden puhdistukseen on emmi®-pet Ultraäänihammasharja jossa ei tehdä harjaavaa liikettä vaan harjaa pidetään paikoillaan pestävässä kohdassa.

Tämä on koirasta usein miellyttävää. Pikkuhiljaa hampaiden harjauksen kestoa voi pidentää. On hyvä pyrkiä tekemään hampaiden pesusta mahdollisimman positiivinen kokemus koiralle. 

Koiran hampaiden puhdistus – hyvä asento

emmi®-pet Ultraäänihammasharjalla koiran hampaiden puhdistus tapahtuu ilman liikettä eli hampaiden puhdistaminen on helppoa. Voit ottaa koiran vaikka syliin tai istuttaa koira. Voit kokeilla onko hampaiden peseminen mukavampaa koiran takaa vai edestä päin.

Hammasharjaa pidetään paikallaan pestävässä kohdassa, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan kohtaan kunnes koko suu on käyty läpi. Normaalipesussa harjaa pidetään yhdessä pestävässä kohdassa n. 5 sekuntia, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan kohtaan. Mikäli suussa on tulehduksia tai hampaissa paljon hammaskiveä, pesun kestoa pidennetään.

Koirien hammastahnat

Koirille ja lemmikeille on erityisiä eläimille tarkoitettuja hammastahnoja. Lemmikille ei tule käyttää ihmisille tarkoitettua hammastahnaa. Ihmisille tarkoitettu hammastahna on liian vahvaa ja voi aiheuttaa lemmikille pahoinvointia.

Monet hammastahnat sisältävät myös koirille vaarallista ksylitolia. Kun puhdistat koirasi hampaat tehokkaasti mutta hellävaraisesti emmi®-pet Ultraäänihammasharjalla, käytetään sen kanssa emmi®-pet Ultraäänihammastahnaa, joka on suunniteltu lemmikeille. emmi®-pet Ultraäänihammastahna lemmikeille maistuu herkulliselta ja se tekee hampaiden pesusta mukavampaa.

emmi®-pet Ultraäänihammastahna yhdessä emmi®-pet Ultraäänihammasharjan kanssa  muodostaa hammastahnasta miljoonia mikrokuplia tunkeutuen hampaiden pintaan, ientaskuihin ja ikeniin jopa 12 mm syvyyteen saakka tuhoten bakteereja sekä irrottaen plakkia ja pehmittäen hammaskiveä.

Miksi kannattaa hankkia emmi®-pet ultraäänihammasharja?

emmi®-pet Ultraäänihammasharja on koirien, kissojen ja hevosien hampaiden puhdistukseen tarkoitettu hammasharja. emmi®-pet Ultraäänihammasharja toimii ultraäänellä ilman ääntä, tärinää tai liikettä ja sitä on helppo käyttää.

Ultraäänihammasharjalla lemmikin hampaita ei harjata vaan Ultraäänihammasharjaa pidetään paikoillaan puhdistettavan kohdan päällä. Harjasosa peittää kerrallaan 2-3 hammasta, riippuen hampaiden koosta. Ultraäänihammasharja pehmentää tehokkaasti hammaskiveä, jolloin hammaskiven voi helposti rapsuttaa pois ihan kotioloissa ja näin kalliit käynnit eläinlääkärillä vähenevät. emmi®-petin avulla sekä huolehditaan suuhygieniasta sekä ennaltaehkäistään plakin ja hammaskiven muodostumista.

emmi-pet ultraäänihammasharja
emmi®-pet ultraäänihammasharja ja hammastahna

emmi®-pet ultraäänihammasharjan edut:

  • toimii ilman liikettä, tärinää tai ääntä
  • pehmentää hammaskiveä ja helpottaa sen poistamisessa
  • ennaltaehkäisee hammaskiven muodostumista
  • vähentää eläinlääkärikäyntejä
  • hoitaa ja ehkäisee suun sairauksia 
  • tuhoaa bakteereja jopa 12 mm syvyydestä saakka
  • auttaa pahanhajuiseen hengitykseen

Kenelle emmi®-pet ultraäänihammasharja sopii?

emmi®-pet Ultraäänihammasharjaa voidaan käyttää koirille, kissoille ja hevosille. Erityisesti koira- ja kissarodut jotka saavat herkästi hammaskiveä hyötyvät paljon emmi®-pet Ultraäänihammasharjan säännöllisestä käytöstä. emmi®-pet Ultraäänihammasharjaa voi käyttää jopa päivittäin kotona mutta jo muutama kerta viikossa auttaa lemmikkien hampaiden hoidossa ja suuhygieniassa. 

Tarvitseeko jatkossa käydä eläinlääkärillä jos käyttää emmi®–pet hammasharjaa?

emmi®-pet Ultraäänihammasharjan säännöllinen käyttö hoitaa koiran / kissan hampaita tehokkaasti ja myös ennaltaehkäisee tulehduksia ja hammaskiven muodostumista. Lemmikkiä tulee kuitenkin vähintään kerran vuodessa käyttää myös eläinlääkärin vastaanotolla, jolloin eläinlääkäri voi tarkistaa koiran ientaskut.

emmi®-pet Ultraänihammasharja on myös hyvä apu ennaltaehkäisemään hammaskiven uudelleen muodostumista sen jälkeen, kun eläinlääkäri on ensin poistanut lemmikin hammaskiven.

Koiran suuhygienia ja eläinsuojelulaki

Eläinsuojelulaki on uudistumassa ja sekä koirien että kissojen ennaltaehkäisevä suuhygienia on noussut yhä tärkeämmäksi. emmi®-pet Ultraäänihammasharja on Saksan Kennelliiton suosittelema ja sillä on myös Itävallan Wienin eläinlääketieteellisen yliopiston myöntämä virallinen eläinsuojelumerkki. emmi®-pet on luokiteltu tieteelliseksi ja eläinsuojelua- ja hyvinvointia edistäväksi tuotteeksi.  Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.tierschutzkonform.at

Lukijoillemme erikoisetu emmi®-pet ultraäänihammasharjan ja tarvikkeiden tilaamiseen

Saat 10 € alennusta emmi®-pet ultraäänihammasharjasta kampanjakoodilla:

tassuapu10

Koodi on voimassa toistaiseksi.

TassuAvulla pidät lemmikkisi terveys- ja harrastustiedot kätevästi kännykässäsi ja seuraat esimerkiksi koiran kipua Helsingin yliopiston kehittämän kipumittarin avulla.

Uusimmat artikkelit