Julkaistu

Koiranpennun ulkoilutus: Nanan pennut, osa 13

koiranpennun ulkoilutus

Koiranpennun ulkoilutus on pennuille iloinen, mutta myös väsyttävä kokemus. Nanan pennut lähtevät seitsemänviikkoisina bussimatkalle ja ihmettelevät ensilumea. Lue Tuulian kirjoituksesta alta miten pennut suhtautuivat lumeen ja millaista oli ihmetellä läheisen tallin hevosia. Lue myös muut Nanan pennut -sarjan osat.

Viikko 8
27.11.–3.12.2019

Koiranpennut bussimatkalla

koiranpennut bussimatkalla

Kävimme pentujen kanssa viemässä niiden sekä Pietan ja Riin MydogDNA-testit labraan Meilahteen, koska en uskaltanut laittaa niitä lakkoilevan postin kautta menemään. Tuituin Balladi ikuisesta rakkaudesta ja Tuituin Boheemi luonnonlapsi pääsivät samalla matkustamaan bussissa, pyörimään Meilahden sairaalan edessä ja kuuntelemaan esimerkiksi ambulanssien hälytysääniä. Niiden mielestä reissu oli hauska ja ne käyttäytyivät erittäin mallikkaasti. 

Koiranpennun ulkoilutus talvella: ensilumi

koiranpennun ulkoilutus ensilumi

Viikonloppuna meille satoi ensilumi, ja pennut pääsivät maistelemaan ja haistelemaan tätä outoa, kuonoon sulavaa asiaa. Odotin paljon isompia lumihepuleita, ja olin melkein pettynyt miten ”coolisti” pennut suhtautuivat lumeen. Onneksi meillä on myös kolmekiloinen toyvillakoira, jolle olen hankkinut jos minkälaisia vaatteita. Pennut ovat nyt saaneet lainata villakoiran villapaitoja ja takkeja, mutta silti ne viihtyvät vain vähän aikaa pihalla ennen kuin niitä alkaa paleltamaan.

koiranpennun ulkoilutus pukeminen
Pukemispuuhissa

Nykyään meillä on aikuisten koirien mukana lenkillä aina vähintään yksi pentu, joten ne pääsevät kaikki vuorotellen myös kävelemään lauman mukana eivätkä vain pentuporukalla. Kun pienet pennuntassut väsähtävät, pääsee pentu jatkamaan lenkkiä sylistä maailmaa katsellen.

Koiranpennun ulkoilutus hevostallilla

koiranpennut hevostallilla
Pennut hevosta katsomassa

Kävimme pentuporukalla juoksemassa pellolla ja ihmettelemässä läheisen tallin hevosia. Lumi ja ruoho näyttivät kiinnostavan pentuja enemmän kuin hevoset. Neljän pennun kanssa hihnassa kävely tuotti hieman solmuja, mutta ihan hyvin kolmen ihmisen voimin siitäkin selvittiin.

Moikkasimme matkalla myös muutamaa koiraa, ja vain Tuituin Balladi ikuisesta rakkaudesta jännitti vieraita koiria, toiset menivät töpöt/häntä heiluen tekemään tuttavuutta. Tuituin Balladi ikuisesta rakkaudesta on selkeästi nyt pentueen vähiten rohkea yksilö. Se vaatii hieman aikaa ennen kuin tuntee olonsa mukavaksi. On erittäin mielenkiintoista nähdä sen reaktioita kodin ulkopuolella, sillä kotona se oli noin viisiviikkoiseksi asti hyvin itsevarma otus.

Hevosten tervehtimismatkan varrelle osui useita lapsia, jotka innoissaan tekivät tuttavuutta pentujen kanssa – kaikki pennut suuntasivat innoissaan lapsia tervehtimään.

Kotimatkalla iski väsy, ja pennut nauttivat loppulenkistä sylissä nukkuen. Kotona ne jatkoivat tyytyväisinä tuhisemista pentupesässä muutaman tunnin ajan – reissu selvästi vei niistä mehut.

koiranpennun ulkoilutus pellolla

Lue Nanan pentujen kaikki osat:

Koiran tiineys: Nanan pennut
koiran synnytys
koiranpentujen ensimmäiset viikot
leikkisät koiranpennut
koiranpennun kehitys
koiranpennun ruokinta
pentupaketti
koiranpennun hoito
koiran sisäsiisteys
espanjanvesikoira pentu
koiranpennun koulutus
koiranpennun luovutusikä
koiranpennun ulkoilutus
pentuearki päättyy
tassuapu

TassuApu on lemmikkisi terveys- ja harrastuspäiväkirja. TassuAvusta löydät myös tämän artikkelin kaltaisia vinkkejä lemmikkisi hoitoon.

Uusimmat artikkelit

koiran ihottuma
koira syö ruohoa nurmikolla
kissan koulutus
koiranpennun liikunta
koiranpennun kuivaruoka
rotukoira
kissan aktivointi
koiran paleltuma
koiran alilämpöisyys

Esitietokysymykset eläinlääkärissä – mihin omistajan kannattaa varautua vastaamaan?

Lataa PDF-muotoinen kattava tietopaketti, jossa kerromme miten eläinlääkärikäyntiin kannattaa valmistautua, jotta lemmikkisi, sinä ja eläinlääkäri hyötyvät siitä parhaiten.
LATAA TIEDOSTO

Lähetä latauslinkki osoitteeseen:

Olen lukenut ja hyväksyn Käyttöehdot ja Tietosuojaselosteen.

Tilaa uutiskirje. Uutiskirjeessä saat tietoa uusista artikkeleista ja ominaisuuksista. Lähetämme kirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Helsingin yliopisto eläinlääketieteellinen tiedekunta logo