Julkaistu

Pentupaketti: Nanan pennut, osa 7

pentupaketti

Pentupaketti on tarvikepakkaus, jonka koirankasvattaja antaa uudelle omistajalle pennun myynnin yhteydessä. Pentupakettiin kootaan hoitovälineitä, joista on apua erityisesti ensimmäisinä viikkoina uudessa kodissa. Lue Nanan pentujen kahdeksannesta osasta, mitä Tuulia kerää pentupaketteihin. Lue myös Nanan pennut -sarjan aiemmat osat.

Pentupaketti ja sen sisältö

pentupaketti nanan pennut
Nanan pennut saavat mukanaan uuteen kotiin kattavan pentupaketin.

Nyt on aika siirtää katseet tiukemmin tulevaan ja koota pentupaketit Nanan pentujen tulevalle matkalle. Kaikki kasvattajat eivät kokoa pentupakettia vaan antavat pennun mukaan vain tarvittavat paperit, mutta minusta pentupaketti on mukava apu sekä pennulle että omistajalle. Laitan pakettiin sellaisia asioita, joita uusi omistaja ei ehkä heti tajua tarvitsevansa, mutta jotka ovat kuitenkin tarpeellisia. Meillä pentupaketista löytyy ainakin:

 • kaikki pennun terveystiedot ja -historia pennun omalla TassuApu-tilillä
 • reppu
 • normaali koirien hammasharja sekä sormihammasharja
 • koirien hammastahna
 • vilkkuvalo
 • heijastinliivi
 • valopanta
 • pentupesästä otettu tutun tuoksuinen lakana
 • tuttua ruokaa
 • jokunen pussi muita ruokia/herkkuja
 • kotimaisia hirvennahkaluita
 • lelu

Näiden lisäksi pentu saa mukaansa hoito-ohjeen sekä rodun ja suvun sairauksista kertovan koosteen. 

En laita pentujen mukaan esimerkiksi ruokakuppeja, sillä minusta jokainen voi hankkia juuri sellaiset kupit, jotka haluaa ja jotka esimerkiksi sopivat kodin sisustukseen. Suosittelen pennunostajia hankkimaan ison, keraamisen kupin juomakupiksi ja ruokakuppina käyttämään esimerkiksi metallisia, kaatumisen estolla varustettuja kuppeja. Olen halunnut pentupaketissa kiinnittää huomiota etenkin turvallisuuteen ja hyvinvointiin.

TassuApu Kasvattajat apuna pentupaketin kustannusten kirjanpidossa

Kun kokoan pentupaketteja, tilaan yleensä yhdestä paikasta useampia tuotteita. Seuraavaksi kirjaan ostokset TassuApu Kasvattajiin, joka tarjoaa kustannus-toiminnon eli mahdollistaa pentueeseen liittyvien kulujen kirjanpidon. Haluan keskittää kirjanpitoni yhteen paikkaan, kuten TassuApuun.  

Minulle on todella tärkeää, että saan tehdä kehitysehdotuksia TassuApu Kasvattajiin, jotta se olisi mahdollisimman hyödyllinen palvelu kasvattajille. Kustannus-osioon olen tehnyt ehdotuksia juuri siitä näkökulmasta, että kaikki kirjanpidon vaiheet olisi mahdollista tehdä yhdessä paikassa ja helposti. TassuApu onneksi reagoi käyttäjien kokemuksiin nopeasti. Nyt merkinnän tekeminen näyttää tältä:

tassuapu kasvattajat kirjanpito ja kustannukset
TassuApu Kasvattajat: pidä kirjaa pentueen kustannuksista helposti. Veron määrä lasketaan automaattisesti veroprosentin ja lukumäärän mukaan.

Lue lisää TassuApu Kasvattajat -palvelusta täältä.

Lue Nanan pentujen kaikki osat:

TassuAvulla pidät lemmikkisi terveys- ja harrastustiedot kätevästi kännykässäsi ja seuraat esimerkiksi koiran kipua Helsingin yliopiston kehittämän kipumittarin avulla.

Uusimmat artikkelit