Julkaistu

Koiranpennun luovutusikä: Nanan pennut, osa 12

koiranpennun luovutusikä

Koiranpennun luovutusikä lähestyy, ja tässä Nanan pentujen osassa seuraamme pentujen viikkoja 6–8 juuri luovutuksen näkökulmasta. Nana on jo alkanut vierottaa pentuja, ja useampi pentu on lähdössä uuteen kotiin. Lue alta millaisia ajatuksia Tuulialla on pentujen luovuttamisesta ja samalla paljastuu myös pentujen viralliset nimet! Lue myös muut Nanan pennut -sarjan osat.

Viikko 6
19.11.2019

Pentujen vieroitus alkaa

Pennut täyttävät tänään kuusi viikkoa ja saavat sen kunniaksi taas matolääkkeet. Nana on alkanut vierottaa pentuja, eikä enää käy kuin välillä vähän imettämässä niitä ja nuolemassa peppuja puhtaaksi. Pieta sen sijaan imettää pentuja edelleen onnessaan niiden naskalihampaista piittaamatta. Pennut syövät jo lähinnä kiinteää ruokaa.

Muutaman päivän ajan ne ovat saaneet lihan ja koiranmakkaran kylkeen myös kuivaruokaa, jota ne tykkäävät rouskutella. Ne ovat myös alkaneet syömään broilerin siivistä luutkin ja selvästi nauttivat, kun saavat hampailleen tekemistä. Toistaiseksi pennut syövät edelleen sulassa sovussa toisilleen ärisemättä ja ruokaa omimatta.

Ajatuksia koiranpennun luovuttamisesta

Molemmat narttupennut menevät sijoituskoteihin ja toivon tulevaisuudessa saavani niistä kasvatustyölleni jatkoa. Töpötyttö, Sahra, pääsee asumaan mumminsa ja muiden espanjanvesikoirien kanssa kasvattajatutulleni. Muillekin pennuilla alkavat olla kodit tiedossa, mutten vielä tiedä, mikä pojista menee mihinkin kotiin. Haluan vielä seurata tarkemmin, millaisia pennut ovat luonteeltaan ja sitten valita kullekin parhaiten sopivan kodin. 

Viikko 7
19.-26.11.2019

Koiranpennun luovutusikä

koiranpennun luovutusika tuulia ja pennut
Minä (Tuulia) ja pennut

Pennut täyttävät seitsemän viikkoa ja pian ne ovat valmiita lähtemään uusiin koteihinsa. Koiranpentujen minimiluovutusikä on 7 viikkoa. Itse pidän kuitenkin pennut meillä kahdeksan viikkoisiksi Sahraa lukuunottamatta. Nana on jo vieroittanut pennun lähes kokonaan.

Pari kertaa päivässä se sallii pentujen vierailla maitobaarissa hetken aikaa, muuten pentujen viihdyttäminen on lähinnä muiden vastuulla. Muutamia kertoja emä on innostunut leikkimään pentujensa kanssa. Nana pääseekin tänään palaamaan omaan kotiinsa. Pietaa ei edelleenkään naskalihampaiset hunnit haittaa, vaan se imettää niitä onnessaan.

Pentujen viralliset nimet

koiranpennun luovutusika pentuepotretti

Nyt kaikilla pennuilla on viralliset nimet. Kuvassa vasemmalta oikealle pennut numerojärjestyksessä 5-1 ja vastaavasti niiden nimet ovat: Tuituin Blues kaikuu aamuyössä, Tuituin Balleriina astuu estradille, Tuituin Boheemi luonnonlapsi, Tuituin Balladi ikuisesta rakkaudesta  ja Tuituin Basso soi. Kyseessä on B-pentueeni eli jokaisen pennun nimi alkaa B-kirjaimella. Lisäksi nimissä on kulttuuriteema.

Eläinlääkärikäynti ennen koiranpennun luovutusta

koiranpennun luovutusikä eläinlääkärireissu
Matkalla eläinlääkäriin

Pyörähdimme eilen eläinlääkärin luona. Poskisolunäytteenä otettavien geenitestien takia pennut eivät saaneet ennen reissua ruokaa ja ne viettivät muutaman tunnin kukin omassa eristyksessään.  Eläinlääkärissä pennut sirutettiin, pentutarkastettiin ja niistä otettiin MyDogDNA-testit. Vain Tuituin Balladi ikuisesta rakkaudesta eli pentu nro 2 vingahti sirutuksessa, muut pennut eivät edes huomanneet asiaa!

Poskisolunäytteet jokainen pentu antoi ottaa todella nätisti ja eläinlääkäriltä tuli kehuja. Tuituin Blues kaikuu aamuyössä -pojalla on napatyrä, joka tullaan leikkaamaan näillä näkymin noin kuukauden päästä. Pentu luultavasti lähtee uuteen kotiinsa vasta leikkauksen ja siitä toipumisen jälkeen. 

Viikko 8
27.11.-3.12.2019

Pennut alkavat muuttaa uusiin koteihin

Pennut täyttävät nyt kahdeksan viikkoa.  Tuituin Balleriina astuu estradille eli Sahra on muuttanut jo omaan kotiinsa ja Tuituin Boheemi luonnonlapsi eli Tyyne lähtee tänään illalla kotiinsa. Kohta meillä pyörivät siis ”enää” omat aikuiset koirat, poikapennut sekä kissat. Viimeisen viikon aikana olemme käyneet pentujen kanssa pyörimässä vaikka ja missä, ja ne ovat päässeet tutustumaan useisiin uusiin asioihin ja ihmisiin.

Sahran lähdettyä omaan kotiinsa viihdyttämään mummiaan ja muita perheen koiria, suuntasimme muiden pentujen kanssa agilityhallille haistelemaan ilmaa ja fiilistelemään tunnelmaa. Pennut pääsivät ensimmäistä kertaa autoajelulle ja ne suhtautuivat siihen kuin vanhat konkarit. 

Agilityhallilla

Kun Sahra, tomera tyttö, lähti pois pentulaumasta, hakivat muut pennut uutta nokkimisjärjestystä. Nyt pentupesän aktiivisin, ja eniten rakkauden ohelle kuria kaipaava pentu on pentu nro 1 eli Tuituin Basso soi. Se on viime päivinä löytänyt sisäisen pahan poikansa ja kokeillut esimerkiksi omia ruokia itselleen. Odotinkin jo, että milloin ensimmäinen viite resurssiaggressiivisuudesta tulisi, ja sieltähän se tuli. 

Lue Nanan pentujen kaikki osat:

TassuAvulla pidät lemmikkisi terveys- ja harrastustiedot kätevästi kännykässäsi ja seuraat esimerkiksi koiran kipua Helsingin yliopiston kehittämän kipumittarin avulla.

Uusimmat artikkelit